Hogyan kell beállítani a Greencom Kft. által nyújtott tévécsatornákat?

A digitális adások vételéhez DVB-C tunerrel kell rendelkeznie a tévé vagy egyéb eszközének. (Set Top Box, DVD lejátszó, stb…)

A csatornák behangolására két lehetősége van:

 • Automatikus keresés. A legtöbb tévékészülék képes a csatornákat önállóan megtalálni, de nem minden esetben. Előfordulhat, hogy bizonyos csatornák kimaradnak, csak töredékét találja meg a készülék az elérhető teljes kínálatból.
 • Kézi hangolás. Ennek előnye, hogy a weboldalunkon található településnek megfelelő csatornakínálatokhoz társítottuk a szükséges beállítási paramétereket, amelyek segítségével gyorsan, pontosan és 100%-osan beállítódnak a csatornák.

Kézi hangoláshoz használja az alábbi paramétereket:

 • Válassza a “Kábeles” opciót ( nem “légi” vagy “Antenna”, és nem műholdas)
 • Kezdő frekvencia: 128,5 MHz
 • Jelátviteli sebesség: 6000
 • Moduláció: 256 QAM (Saymbol Rate)
 • Hálózat: Be (legyen bekapcsolva)
 • Keresés

A fenti paraméterek megadása után a készülék letölti a hálózatról a különböző csatornák beállításához szükséges egyedi paramétereket, így a készülék pár másodperc alatt elkészül a behangolással.

Attól hogy a tévé készülék “lapos”, még nem jelenti egyben azt is, hogy minden digitális adást tud fogni. A digitális adás több féle lehet:

 • DVB-T  > Földfelszíni digitális jel sugárzás. Pl.: MinDig TV. 
 • DVB-S  > Műholdról történő jel sugárzás. “Tányéros” tévé adás (Satelit)
 • DVB-C  > Kábelen történő jel továbbítás. A Greencom Kft. ezen a technológián alapuló hálózatokon nyújt tévéműsort

A DVB-T és a DVB-S szabványnál a levegőben továbbított jelet bezavarhatja más jelfolyam, ami miatt a kép minősége romolhat. Ennek kiküszöbölése érdekében a jel mellé javító jelcsomagokat is küld az adó antenna, így a kép minősége stabil tud maradni bizonyos feltételek között.

Ezzel szemben a DVB-C, (magyarul a kábeles rendszer) azt feltételezi, hogy a jel folytonosan egy árnyékolt hálózaton jut el a végfelhasználóhoz, melyet nem zavarhat be külső jel. Ezért itt “csak” jelet ad a rendszer, nincs javító csomag. Ennek okán fordulhat elő az, hogy a látszólag jó állapotban levő hálózaton egy apróbb árnyékolási hiba miatt jelentősen csökkenhet a kép minősége, akár szét is eshet, vagy épp a csatornán semmilyen kép és hang nem érkezik. Ilyenkor a készülék azt is kiírhatja hogy “Nincs vagy gyenge a jel.” Ezen hibák műszerrel, valamint ha internet szolgáltatás is van a végponton a felügyeleti rendszerekkel részben kimutatható.

Fontos, hogy a lakás belső hálózata is a megfelelő minőségben és rendszertechnikával legyen kiépítve a minőségi szolgáltatások nyújtásához.

Tisztelt Ügyfeleink!

Megkérjük Önöket, hogy a járványhelyzetre való tekintettel
NE hozzák vissza modemeinket irodáinkba!

Korábbi levelünkben többek között tájékoztattuk Önöket az eszközleadási határidőről, de ettől Ügyfeleink és munkatársaink védelme érdekében eltekintünk.

Az Önöknél maradt modem térítési díját
sem most, sem a jövőben
nem számoljuk fel!

Köszönjük együttműködésüket! Vigyázzunk egymásra!