Hogyan állítsa be a Wifi Routerét?

A Greencom internet szolgáltatáshoz alapvetően egy modemet biztosítunk, amely egy számítógép vezetékes csatlakoztatását teszi lehetővé. Amennyiben több eszközön szeretné az internetet használni vezetéken vagy anélkül, akkor egy WIFI routerre van szüksége.

A következő sorokban segítséget nyújtunk, hogyan kell szolgáltatásunk mögé helyesen beállítani a routert. (A router gyártók termékeinek beállítása eltérő lehet.)

Router beállításához szükséges alapvető információk:

  • A Greencom nem használ felhasználó nevet, sem jelszót! Az internet modem speciális azonosító száma van rögzítve rendszerünkben, amely alapján a központi gépünk eldönti, mely modem csatlakozhat hozzá.
  • DHCP, tehát dinamikus IP cím szolgáltatást használunk, így a routernek is ezt kell megadni kapcsolódás típusnak.
  • Fontos, hogy amíg a router összeszerelése, beállítása történik, addig  érdemes a modemet áramtalanítani. Erre azért van szükség, mert rendszerünk a modem azonosítása után mint egy átjáró, a mögé bekötött eszköznek ad IP címet, és a rendszerünk megjegyzi ezt az eszközt. Ahhoz, hogy ez az eszköz “elfelejtődjön” rendszerünkben és újabb eszköznek adjon engedélyt az internethez történő csatlakozáshoz, a modemet áramtalanítani kell pár percre. Áramtalanítás vagy újra indítás nélkül a jó beállítások esetén sem fog a router az internethez csatlakozni!
  • A modemből kijövő UTP kábelt (RJ45 csatlakozóval) a router  WAN csatlakozóba csatlakoztassa, amely az újabb router típusokon kék színnel jelölt aljzatot jelenti.
  •  A router beállításhoz össze kell kötnie számítógépét a router sárga színű 1-4-ig valamelyik portjával és be kell lépni a router kezelő felületére. Ehhez nyisson egy böngészőt és a címsorba adja meg a router alján leírt linket vagy IP címet, felhasználó nevet és jelszót! Amint a router megkapja a Dinamikus IP cím beállítást (DHCP), mentse el a beállításokat és a router újra indítása után helyezze áram alá a modemet is.
  • Amennyiben a beállításokat helyesen adta meg és a mentés, újra indítás is sikeresen megtörtént, a kábeles internet kapcsolat már 1-2 perc múlva működni fog.
  • A wifi jelszóval történő levédéséhez használja a routerhez kapott beállítási segédletet! Amennyiben ez már nem áll rendelkezésére, úgy a router típus száma alapján könnyedén talál beállítási segédletet az interneten.
    cable_modem_to_wifi_router

Tisztelt Ügyfeleink!

Megkérjük Önöket, hogy a járványhelyzetre való tekintettel
NE hozzák vissza modemeinket irodáinkba!

Korábbi levelünkben többek között tájékoztattuk Önöket az eszközleadási határidőről, de ettől Ügyfeleink és munkatársaink védelme érdekében eltekintünk.

Az Önöknél maradt modem térítési díját
sem most, sem a jövőben
nem számoljuk fel!

Ügyfélszolgálati irodáinkon a személyes ügyfélfogadás
2020.11.16-tól 11.20-ig
átmenetileg SZÜNETEL!
Telefonos és e-mailes ügyfélszolgálatunk ezeken a napokon is zavartalanul működik.

Köszönjük együttműködésüket! Vigyázzunk egymásra!